Beste reiziger,

Een ieder heeft momenteel te maken met het Corona- virus, en dagelijks krijgen we via diverse media de laatste stand van zaken betreffende besmettingen en vaccineren te horen.

De lockdown en avondklok maken het er niet leuker op, en is voor ons allemaal een beproeving. Voor mensen met een beperking is het afgelopen jaar extra zwaar geweest doordat men vaak met een lockdown van een hele woonvoorziening te maken had door corona besmetting, waardoor bewoners niet naar buiten mochten en dagbestedingen ook gesloten waren.

Gelukkig komt nu het vaccineren in zicht, en worden de meeste mensen met een beperking na de ouderen als eerste gevaccineerd, wat weer perspectief biedt om er eindelijk weer op uit te gaan en de beperkende maatregelen vanuit de overheid langzaam zullen worden versoepeld.

En dan komt ook het weer op vakantie mogen in zicht, want daar is iedereen zo aan toe!

Tracks Travel en Corona reisbeleid

In 2020 hebben wij van half juli tot eind oktober toch nog veilig en volgens de richtlijnen van de RIVM een gedeelte van onze reizen kunnen uitvoeren, waarbij de gezondheid en veiligheid van zowel onze gasten alsook de begeleiders voorop stond.

Ook in 2021 staat gezondheid en veiligheid op reis voorop, en zullen wij er alles aan doen om na deze moeilijke periode er weer een fijn reisseizoen vol heerlijke reizen van te maken!

Welke Corona maatregelen nemen wij op reis?

Als je een reis bij ons hebt geboekt nemen we kort voor vertrek telefonisch contact met je op, met een aantal vragen over je gezondheid. Mocht uit dit gesprek blijken dat je klachten hebt die corona gerelateerd zijn zoals verkoudheid, veel niezen of koorts, dan kan je niet mee op reis. Samen met het laatste bericht met alle reisgegevens welke we je ongeveer 10 dagen voor vertrek toesturen, sturen we je ook een gezondheid verklaring. Deze verklaring dien je bij instap in te leveren. Zonder deze verklaring kan je niet mee op reis. Bij instap in de bus dient men eerst de handen te desinfecteren, en in de bus is een mondkapje verplicht.

Onze reisbegeleiders zijn ook zorgverleners en vallen dus onder zorgcontact beroepen, waarbij de 1,5 mtr maatregel niet altijd gehanteerd kan worden. Verder houden we ons binnen en buiten de accommodatie zoveel mogelijk aan de 1,5 mtr. maatregelen, en in hotel en bungalow schuiven we in 2 pers. kamers de bedden uit elkaar.

Welke reizen gaan door en welke niet?

De reizen tot begin mei laten we vooralsnog niet doorgaan in verband met de nog onzekere situatie rondom het Corona virus. Reizen die na 1 mei staan gepland gaan gewoon door, en uiteraard volgen we hierin het dan geldende advies van RIVM en overheden op. Mochten er wijzigingen zijn in het reisadvies en richtlijnen voor de reisbestemming waar jij op geboekt hebt, dan nemen wij contact met je op en kijken we in overleg of een andere op een later datum passend reis alternatief mogelijk is.

Kan ik de betaling van mijn geboekte reis uitstellen?

Als je een reis bij Track Travel hebt geboekt ben je een reisovereenkomst aangegaan met ons, wat inhoud dat je je aan de gestelde betaling termijnen dient te houden.

Je kan dus de betaling van je geboekte reis NIET uitstellen

Wanneer je betaling niet binnen het gestelde termijn bij ons binnen is, zijn wij gerechtigd je reis tegen de kosten zoals opgenomen in onze reisvoorwaarden te annuleren.

Kan ik mijn reis annuleren vanwege Corona angst?

Wij begrijpen heel goed dat het corona virus veel onrust veroorzaakt onder onze reizigers en ouders/ begeleiders. Als er op de door jou geboekte reis geen negatief reisadvies geld, en wij kunnen als reisorganisatie de reis veilig uitvoeren, maar je wilt de reis toch annuleren dan kan dat helaas niet kosteloos. Afhankelijk van de situatie en beschikbaarheid is het mogelijk om tegen extra kosten om te boeken naar een andere reis. Wil je toch annuleren ? dan gelden onze standaard annulering voorwaarden.

Wanneer Tracks Travel een reis moet annuleren vanwege Corona.

Als wij door overheid maatregelen vanwege het Corona virus jouw geboekte reis niet mogen en kunnen uitvoeren, moeten we jou reis annuleren. In dat geval nemen we contact met je op, en kijken in samenspraak of we je om kunnen boeken naar een soortgelijkende reis op een later tijdstip. Mocht je hier geen gebruik van willen maken, dan zullen we jou een reisvoucher aanbieden met de waarde van het reeds betaalde bedrag welke tenminste 1 jaar geldig is.

Tot slot

Wensen wij al onze reizigers een hele fijne vakantie toe; blijf gezond en hou je aan de regels!

Hartelijke groet,
Alle medewerkers en vrijwilligers,
Tracks Travel

Tracks Travel besteedt altijd veel zorg aan de keuze van de vakantielocaties, zodat een fijne vakantie voor haar reizigers gegarandeerd is.

In ons vakantieaanbod vind je o.a. appartement- en bungalowreizen. De appartementen en bungalows die we hebben uitgezocht voor het komende seizoen zijn gelegen op schitterende locaties en voorzien van alle gemakken. De bungalowparken beschikken nagenoeg over een zwembad en bar/restaurant en per park specifieke andere recreatieve mogelijkheden, aangegeven per reis in deze brochure. Tijdens onze minivakanties en verzorgde hotelreizen verblijf je in 3-sterren hotels met bar/restaurant en 2-persoonskamers voorzien van douche/toilet en televisie. Een 1-persoons-kamer is te boeken onder voorbehoud, op aanvraag en tegen meerprijs.

Voor onze kampeerreizen geldt dat we op kampeerterreinen overnachten die zonder uitzondering een prachtige ligging, uitstekende recreatieve en sanitaire voorzieningen en Nederlandse medewerkers hebben. We verblijven in een gemeenschappelijke tent waarin gekookt en gegeten wordt en waar we ’s avonds gezellig bij elkaar kunnen zitten en elke reiziger krijgt een eigen 2-persoonstent tot zijn/haar beschikking. Tevens is er de mogelijkheid te overnachten in een stacaravan op de kampeerlocatie.
Voor meer informatie over de boot- en creatieve reizen verwijzen we je naar de desbetreffende reisbeschrijvingen in de brochure/website.