Maak de juiste vakantiekeuze!

Om teleurstellingen en grote niveauverschillen tussen deelnemers op een reis te voorkomen is het van belang dat je de juiste vakantiecategorie kiest, passend bij jouw niveau en interesse. Aarzel bij vragen of twijfels niet om ons te bellen; wij willen er graag voor zorgen dat iedere deelnemer het tijdens de reis naar de zin heeft! Om een evenwichtige samenstelling van de groep te bevorderen kennen we aan onze reizen een A- en een B-categorie toe voor reizigers vanaf 17 jaar. Bij elke reis staat steeds genoemd of het om een A- of B-categorie reis gaat. Een aparte reiscategorie vormen de jongeren en seniorenreizen.

A-categorie (vanaf 17 jaar)

De A-categorie is bedoeld voor de zelfstandige en zelfredzame deelnemers vanaf 17 jaar. Tijdens je vakantie krijg je de vrijheid die je aankunt, je bent niet verplicht om aan activiteiten deel te nemen, maar je hebt wel de keuze uit een breed aanbod aan bestemmingen met gevarieerde en avontuurlijke activiteiten zoals klimmen en abseilen, mountainbiken, boogschieten, paardrijden en zeilen. Uiteraard worden genoemde activiteiten steeds onder deskundige begeleiding ondernomen. Wil je liever lekker luieren, dan biedt de A-categorie ook heerlijke vakanties naar zonnige bestemmingen of prachtige excursiereizen.

Voor elke vijf deelnemers op een A-categorie reis gaat er één begeleider mee.

B-categorie (vanaf 17 jaar)

Voor die deelnemers die wat minder zelfstandig en zelfredzaam zijn biedt de B-categorie voor reizigers vanaf 17 jaar vele bestemmingen en mogelijkheden. De nadruk bij deze reizen ligt op recreatieve ontspanning en bijzondere excursies. Zeer geschikt dus voor mensen die het wat rustiger aan willen doen. Voor iedere vier deelnemers gaat er één begeleider mee.

Voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of visueel beperkt zijn, zijn er zowel binnen de A- als B-categorie reizen, als de minivakanties van Tracks Travel reismogelijkheden.

Zie de criteria voor deelname onder de betreffende kopjes in de Algemene Informatie.

All-inclusive principe

De reissom van een Tracks Travel-reis is inclusief: begeleiding, vervoer vanaf opstapplaats naar vakantie locatie en terug, accommodatie, alle maaltijden, consumpties en versnaperingen in de accommodatie, excursies en filmverslag. Er wordt geen apart potgeld doorberekend voor deze onderdelen van een reis. Eventuele uitzonderingen staan altijd benoemd bij de specifieke reisbeschrijving in deze brochure en op onze website.

Groepen

Tracks Travel is een reisorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, NAH, autisme en epilepsie, die in gemengde groepen samen reizen. Wij vragen van onze reizigers dat ze in groepsverband kunnen reizen met de begeleiding die we per reiscategorie bieden (zie daarvoor het kopje “maak de juiste vakantiekeuze”). Onze reizen worden begeleid door deskundige en ervaren begeleiders die er alles aan zullen doen om jou een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Het reisprogramma is gebaseerd op kleinschalige reizen; dit vind je terug in het gemiddelde aantal deelnemers (dit staat bij elke reis steeds aangegeven) en het aantal begeleiders dat meegaat.

Leeftijden

Deelnemen aan A- en B-categoriereizen van Tracks Travel kan vanaf de leeftijd van 17 jaar.

Jongeren reizen  (17 t/m 27 jaar)

Enkele reizen hebben wij speciaal voor jongeren in ons reisprogramma opgenomen. Dit zijn reizen met excursies en activiteiten die speciaal voor jongeren zijn bedoeld, en vaak zijn er meer faciliteiten zoals disco, bar en activiteitenprogramma op het park aanwezig.

Seniorenreizen 55+

Voor reizigers die het op reis wat rustiger aan willen doen, niet te ver willen en kunnen lopen, maar wel leuke excursies willen ondernemen zijn deze reizen zeer geschikt.

Rolstoeltoegankelijkheid reizen

Sommige reizen zijn ook toegankelijk voor deelnemers die gebruik maken van een rolstoel. Dit uit zich met name in rolstoel aangepaste accommodaties en excursies. Uitgangspunt is wel dat bewuste deelnemer binnenshuis kan lopen en in staat is een klein aantal traptreden (met hulp) te beklimmen (o.a. in onze touringcar). Bij elke reis staat specifiek vermeld of deze wel of niet geschikt is voor deelnemers met een rolstoel. In verband met het beperkte aantal rolstoelplaatsen is het raadzaam zo snel mogelijk na uitkomst van de brochure in november telefonisch een plaats te reserveren.

Epilepsie

Deelnemers met epilepsie die goed zijn ingesteld op hun medicatie en waarbij de behandelend arts deelname aan een reis heeft goedgekeurd kunnen met Tracks Travel mee op reis. Bij vliegreizen en bootreizen gelden aanvullende eisen: regulering door luchtvaartmaatschappijen en op schepen zegt dat gezagvoerders onder bepaalde omstandigheden kunnen besluiten een reiziger vervoer te weigeren; epilepsieaanvallen kunnen onder die redenen vallen. Deelnemers die aanvalsvrij zijn, kunnen meereizen op dergelijke reizen, maar nemen altijd zelf het eventuele schaderisico als gezagvoerders toegang weigeren doordat men bijvoorbeeld alsnog ter plaatse een aanval heeft.

Diabetes

Deelnemers met diabetes die insuline gebruiken, kunnen alleen meereizen met Tracks Travel als betreffende deelnemer zelf insuline kan injecteren en goed is ingesteld op medicatie. Wij zullen de deelnemer en zijn/haar ouder/begeleider/wettig vertegenwoordiger verzoeken hier een verklaring voor te tekenen.

Visuele beperking

De zeilreizen in het programma van Tracks Travel zijn niet toegankelijk voor mensen met een visuele beperking in verband met het ontstaan van mogelijk gevaarlijke situaties aan boord (glad dek, lage doorgangen, veel obstakels). Deelnemers met een visuele beperking die door hun beperking niet zelfstandig kunnen voorzien in hun lichamelijke verzorging en ondersteuning nodig hebben bij het lopen, kunnen alleen aan die reizen deelnemen die ook geschikt zijn voor deelnemers die gebruik maken van een rolstoel. In verband met het beperkte aantal plaatsen voor rolstoelgebruikers en deelnemers met een visuele beperking verdient het de aanbeveling zo snel mogelijk na uitkomst van de brochure in november telefonisch een plaats te reserveren.

Accommodaties

Tracks Travel besteedt altijd veel zorg aan de keuze van de vakantielocaties, zodat een fijne vakantie voor haar reizigers gegarandeerd is.

In ons vakantieaanbod vind je o.a. appartement- /bungalowreizen. De appartementen en bungalows die we hebben uitgezocht voor het komende seizoen zijn gelegen op schitterende locaties en voorzien van alle gemakken. De bungalowparken beschikken nagenoeg altijd over een zwembad en bar-/restaurant en per park specifieke andere recreatieve mogelijkheden, aangegeven per reis in deze brochure. Tijdens onze minivakanties en verzorgde hotelreizen verblijf je in 3-sterren hotels met bar-/restaurant en 2 persoonskamers voorzien van douche-/toilet en televisie. Een 1persoonskamer is te boeken onder voorbehoud, op aanvraag en tegen meerprijs. Voor onze kampeerreizen geldt dat we op kampeerterreinen overnachten die zonder uitzondering een prachtige ligging, uitstekende recreatieve en sanitaire voorzieningen en Nederlandse medewerkers hebben. We verblijven in een gemeenschappelijke tent waarin gekookt en gegeten wordt en waar we ’s avonds gezellig bij elkaar kunnen zitten en elke reiziger krijgt een eigen 2 persoonstent tot zijn/haar beschikking. Tevens is er de mogelijkheid te overnachten in een stacaravan op de kampeer locatie. Voor meer informatie over de boot- /creatieve reizen verwijzen we je naar de desbetreffende reisbeschrijvingen in deze brochure.

Vervoer en opstapplaatsen

Het overgrote deel van het vervoer binnen Nederland en de meeste bestemmingen in Europa verzorgen wij met onze eigen comfortabele touringcar, bestuurd door professionele chauffeurs. De opstapplaatsen zijn per reis aangegeven. Voor sommige reizen maken we gebruik van minibussen. Uiteraard zijn alle kosten voor vervoer gedurende het geboekte reisprogramma bij de prijs inbegrepen.
Dit geldt echter niet voor de reiskosten van en naar de op- /afstapplaatsen van de reis in Nederland. Vervoer van en naar de op-/afstapplaatsen dient door het thuisfront van de vakantiedeelnemer geregeld te worden. Tracks Travel draagt hier geen verantwoordelijkheid voor. Deelnemers dienen op aangegeven tijden gebracht en opgehaald te worden. Voor haal-/brengservice zie ons kopje op de homepage.

Eten en drinken all-inclusive

Bij al onze reizen zijn gezamenlijke maaltijden, drankjes en versnaperingen in tent, boot, hotel, appartement, bungalow bij de reissom inbegrepen, tenzij expliciet anders aangegeven bij de betreffende reisbeschrijving. Waar nodig vragen we af en toe je hulp bij de afwas. Maaltijden en consumpties in wegrestaurants op heen-/terugreis zijn voor rekening van de deelnemer zelf. Hetzelfde geldt voor consumpties op terrassen en in cafés en tijdens hotelreizen. Gedurende sommige hotelvakanties is het verblijf in hotels op basis van halfpension; ontbijt en avondeten zijn bij de prijs inbegrepen.

Activiteiten en excursies all-inclusive

Bij elke reisbeschrijving staan de excursies en activiteiten voor die reis vermeld. Per reis wordt tevens beschreven welke activiteiten en-/of excursies bij de prijs zijn inbegrepen. Wil je aan een extra activiteit deelnemen, dan is dit geen probleem; tegen bijbetaling ter plaatse kun je meedoen. Activiteiten en excursies zijn niet verplicht; in onderling overleg met de begeleiding kun je altijd besluiten niet mee te doen of thuis te blijven.

Zakgeld

Voor een lunch op heen- en terugreis bedragen de kosten plus minus € 10,- per persoon per lunch. Als zakgeld voor extra consumpties, ansichtkaarten, souvenirs, fooien e.d. adviseren wij verder € 20,- per dag mee te nemen op reis. Bij minivakanties en hotelvakanties adviseren wij een zakgeldbedrag van € 25,- per dag. Dit bedrag is een gemiddelde en de hoogte is uiteindelijk afhankelijk van het persoonlijke uitgavenpatroon van betreffende deelnemer. Als beheer van het zakgeld gewenst is, kan dit aangeven worden op het inschrijfformulier. Verzoek is om dan meteen aan te geven hoe de verdeling van het zakgeld en eventuele hulp bij besteding ervan gewenst is. Tracks Travel houdt geen persoonlijke bonnenadministratie t.a.v. het zakgeld van een respectievelijke reiziger bij. Als het zakgeld niet in beheer wordt gegeven, laat de begeleiding van Tracks Travel de deelnemer verder vrij in de besteding van het zakgeld.

Reisverzekering en Annuleringsregeling

De reissom is exclusief reisverzekering en annuleringsregeling (zie ook reis- en boekingsvoorwaarden). In verband met onnodige risico’s tijdens een reis stelt Tracks Travel elke reiziger verplicht een reisverzekering af te sluiten. Je kunt zelf kiezen of je een dergelijke verzekering via Tracks Travel bij de Europeesche Verzekeringen wilt afsluiten (wat je in dat geval gelijk met je boeking kunt opgeven) of via een zelf gekozen verzekeraar.

Tenslotte

Als je ons reisprogramma hebt doorgelezen krijg je vast zin in vakantie!
Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de reizen ontvangen dan kun je op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 uur naar ons kantoor bellen. ’s Avonds en in het weekend zijn wij gesloten. Je vakantieplezier hangt voor een groot gedeelte af van je eigen instelling en mogelijkheden; kies daarom een vakantie die bij je past. Tracks Travel geeft je hierbij graag advies. We raden je aan om ook onze Reis- en Boekingsvoorwaarden goed door te lezen zodat je op de hoogte bent van de regels die Tracks Travel hanteert bij o.a. aanmelding, annulering en aansprakelijkheid. Tracks Travel blijft er naar streven de vakantiereizen zo betaalbaar mogelijk te houden en wij hanteren al jarenlang ‘inclusief prijzen’; begeleiding, vervoer, luchthavenbelasting, verblijf, excursies, activiteiten, maaltijden en filmverslag zijn bij de reissom inbegrepen. Wij hechten groot belang aan klantvriendelijkheid en de ervaring heeft geleerd dat vrijwel alle deelnemers enthousiast terugkomen van een vakantie met Tracks Travel.

Tracks Travel

Postbus 31

2360 AA Warmond

Telefoon:  071 301 18 88 of

E-mail: info@trackstravel.nl

Website: www.trackstravel.nl

Tracks Travel is een onderdeel van Curamondo B.V.

Tracks Travel en de Nederlandse Branchevereniging Aangepast Vakanties (NBAV)

Vanaf 2014 voert Tracks Travel als gekeurd lid officieel het keurmerk van de Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties.

De vereniging heeft als doel het bevorderen, verruimen en verbeteren van de vakantiemogelijkheden voor mensen met een functiebeperking en daarnaast het ontwikkelen en optimaliseren van de algemene voorwaarden en omstandigheden waaronder haar leden hun dienstverlening aan mensen met een functiebeperking kunnen verwezenlijken.

De organisaties die aangesloten zijn bij de NBAV staan garant voor een hoge kwaliteit van het product. De leden moeten voldoen aan strenge voorwaarden en worden jaarlijks gecontroleerd door de NBAV. Hiermee is veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit van de organisaties zo optimaal mogelijk gewaarborgd. Voor informatie over de NBAV kun je contact met ons opnemen of kijken op www.nbav.nl

Persoonsgebonden budget (PGB)

Voor die reizigers die een persoonsgebonden budget hebben is het zinvol te weten dat de begeleiderskosten van een vakantiereis in veel gevallen teruggevorderd kunnen worden bij het zorgkantoor. Tracks Travel factureert het begeleiderstarief apart op de factuur die zij aan de reiziger stuurt.

De reiziger of zijn/haar wettig vertegenwoordiger kan vervolgens zelf contact leggen met het zorgkantoor omtrent terugvordering van het begeleiderstarief vanuit het PGB. Voor meer informatie zie: www.pgb.nl

Budgetreizen

Om tegemoet te komen aan die reizigers die minder financiële middelen tot hun beschikking hebben, maar wel graag in het hoogseizoen op vakantie willen, heeft Tracks Travel voor 2023 een aantal budgetreizen in het programma opgenomen.

Tracks Travel en professioneel vervoer

“Wij voeren het merendeel van onze busreizen uit met een eigen comfortabele 34-persoons-touringcar voorzien van een dvd-/muziekinstallatie, toilet en koelkast voor koude drankjes. Voor de korte en langere afstanden bieden wij ruime zitplaatsen met voldoende beenruimte en de nodige faciliteiten aan boord. De touringcar wordt bestuurd door professionele touringcarchauffeurs die bij Tracks Travel in dienst zijn. Zo ben je als reiziger tegelijkertijd verzekerd van comfortabel én veilig vervoer”.